ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Blogger Themes

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΠΟ ΣΙΤΑΡΙ

                              ΒΑΡΒΑΡΑ

          Τα υλικα που χρειαζομαστε ειναι.
500γρ.σιταρι
2,5 λιτρα ζεστο νερο
1 κουπα ζαχαρη
4 κουταλιες αλευρι καβουρδισμενο η νισεστε
200γρ.σταφιδες ξανθες
300γρ.σουσαμι
300γρ.καρυδια
300γρ.αμυγδαλα λευκα

                             ΕΚΤΕΛΕΣΗ

     Πλενουμε το σιταρι και το βαζουμε σε ζεστο νερο να φουσκωσει ολο το βραδι.
Την επομενη το βραζουμε με το ιδιο νερο μεχρι να σκασει το σιταρι και να χυλωσει το ζουμι.Το στραγγιζουμε και μετραμε το χυλο να ειναι 7 κουπες.
Στη συνεχεια ριχνουμε μεσα στο χυλο 1 κουπα βρασμενο σιταρι και το αφηνουμε να παρη μια βραση.Καβουρντιζουμε το αλευρι στο τηγανι και αφου κρυωσει το διαλυουμε σε λιγο νερο και το ριχνουμε στο χυλο.Προσθετουμε τη ζαχαρη,σπαμε στο γουδι το σουσαμι,χοντροκοβουμε τα καρυδια και τα αμυγδαλα και τα ριχνουμε στο χυλο.Τα ανακατευουμε και τα αφηνουμε να παρουν μια βραση.Οχυλος δεν πρεπει να ειναι πολυ πηχτος ουτε πολυ αραιος.
     Σερβιρουμε σε μπολακια και πασπαλιζουμε με σουσαμι,καρυδια και κανελα.
                                   
                                                  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Online: